La Paisanella di Agostino
lardo en ham van het zwarte varken en provola uit Nebrodi
bekijk de reportage

La Paisanella di Agostino

Suino Nero dei Nebrodi * De kleine, geharde zwarte varkens groeien op in de eikenbossen van het Nebrodi natuurpark. De laatste jaren is hun aantal sterk afgenomen. De sleutel tot het redden van deze soort is de promotie van het heerlijke vlees.

Provola dei Neibrodi Provola dei Nebrodi * is een typisch caciocavallo kaas van de kaasmakers in Nebrodi . De kaas heeft de typische ovale vorm met een kleine bal aan de bovenkant waarmee de kaas wordt opgehangen. Bij het ouder worden ontwikkeld de kaas zich van zoet naar pikant.

MaiorchinoMaiorchino * pecorino is een van de grootste en beste schapenkazen in Italiƫ. Heel geschikt om te rijpen. Ze worden van februari tot juni geproduceerd. De kaas wordt gemaakt in kleine hoeveelheden van rauwe schapenmelk waaraan wat geitenmelk of koemelk wordt toegevoegd van dieren die opgroeien in de Peloritani bergen. De productie is uiterst complex en men gebruikt de bucatura techniek - herhaald prikken met een lange naald om de overbodige wei te verwijderen uit het binnenste van de kaas.

Suino Nero dei NeibrodiSalami Suino Nero dei Neibrodi

Prociutto Suino Nero dei NeibrodiLardo Suino Nero dei Neibrodi