100% authentieke Carnaroli

Niet alle Carnaroli is Carnaroli
Er is Carnaroli en Carnaroli. Veel soorten rijst krijgen het stempel ‘Carnaroli’, maar de echte Carnaroli wordt slechts op enkele plaatsen geteeld. Veel Italiaanse en internationale chefs zweren bij de echte Carnaroli, om de authentieke smaak, de stevige bite na het koken en ook omdat de rijst niet plakkerig wordt.

Je proeft de natuur
Deze Carnaroli rijst groeit in de natuurlijke omgeving van Riserva San Massimo, in het hart van het Ticino Park, een natuurreservaat in het noorden van Italië. De telers van de San Massimo boerderij gebruiken alleen originele en gecontroleerde Carnaroli zaden en de gehanteerde landbouwtechnieken – onder andere geen chemicaliën - brengen geen schade toe aan de natuur. Het water voor de irrigatie van de rijstvelden komt uit beekjes. De eigenaars van Riserva San Massimo, de Antonello familie, staan ervoor garant dat elke rijstkorrel in het reservaat verbouwd is. De Carnaroli heeft dan ook het blauwe eco-keurmerk ‘Productie gecontroleerd door Ticino Park’.

De unieke kwaliteiten van de rijstkorrel
Om de hoge kwaliteit te kunnen waarborgen, blijft de productie kleinschalig. Alles in het productieproces gebeurt op een traditionele manier. Zo vindt de verdroging slechts onder lage temperatuur plaats, om schade aan de korrels te voorkomen. De rijst wordt gepeld in kleine batches om meer versheid te garanderen. Elke stap draagt bij aan de unieke kwaliteiten van de rijstkorrel. De speciale verpakking zorgt ervoor dat de smaak en het aroma voor lange tijd intact blijven, zonder gebruik van conserveringsmiddelen.

Riserva San Massimo
Al tientallen jaren wordt er rijst verbouwd in het 63.000 m² grote Riserva San Massimo. De huidige eigenaar leerde van oude boeren de technieken, van geïntegreerde landbouw, het wisselen van gewassen en het in stand houden van omliggende ecosystemen. De biologische fruitbomen rond de rijstvelden trekken talrijke insecten en dieren aan, die samen met schimmels en micro-organismen de bodem de ideale voedingsstoffen geven voor de teelt van de Carnaroli. In de ongerepte omgeving zijn geen doorgaande wegen of luchtroutes en in de buurt van Riserva San Massimo vind je geen intensieve landbouw.