Salina di Cervia
zeezout
De zoutpannen van Cervia

Zout is altijd verbonden geweest met de historie van Cervia. Een land waar mens en natuur samengingen in perfecte harmonie.  Cervia's zout is altijd beschouwd als een bijzonder zout. De zachtheid die ontstaat door de puurheid van de natriumchloride en de geringe hoeveelheid bittere chloriden, maken het ideaal om mee te koken. Cervia's zout is een onbewerkt zeezout dat niet kunstmatig is gedroogd en daardoor de natuurlijke vochtigheid heeft behouden. Het is goed oplosbaar en rijk aan jodium, zink, koper, mangaan en ijzer naast kalk, magnesium en kalium.

Gemiddelde chemische samenstelling per 100gr.
Natriumchloride 97,5%
Water 2%
Sulfaten 250mg
Kalk 60mg
Magnesium 60mg
Kalium 40mg
Mangaan 0,20mg
Zink 0,15mg
Koper 0,07mg
IJzer 0,10mg
Jodium 0,20mg

Sale di Cervia - grof zeezoutSale di Cervia is een onbewerkt zeezout met een groffe korrel, geoogst en verpakt op traditionele manier. Het wordt gewassen met zeer zout water en daarna gecentrifugeerd, op zo'n manier dat de chemische samenstelling niet wordt veranderd.

Sal Fiore di Romagna - il sale dei Papi

Sal Fiore di Romagna is een onbewerkt zeezout met een middelfijne korrel dat bij de arbeiders in de zoutpan nog altijd als het zout van de paus bekend is omdat men al eeuwen lang de eerste oogst aan de Paus wordt aangeboden.

Sal Fiore di CerviaSal Fiore di Cervia is een onbewerkt zeezout met een fijne korrel dat in kleine hoeveelheden met de hand van de oppervlakte van de zoutpan wordt gewonnen in het begin van het oogstseizoen.

Riserva Camillone is een beperkt beschikbaaar grof zeezout dat dagelijks op historische wijze wordt geoogst. In 2004 heeft dit zout de certificering van Slow Food gekregen, zowel voor de wijze waarop het wordt geoogst als voor de kwaliteit van het product

.camillone slow food zeezout